Windows XP’nin ömrü bugün sona eriyor!

Yazılım devi Microsoft’un şimdiye kadar sunduğu işletim sistemleri arasında en çok ilgi gören sürümlerden bir tanesi olan Windows XP, bugün tarihin tozlu sayfaları arasındaki yerini alıyor. 8 Nisan itibari ile Microsoft, Windows XP için sürdürdüğü desteğini sonlandırdı.

Microsoft’un desteğini sonlandırması ile birlikte, artık Windows XP için güncelleme yayınlanmayacak, bu da ilerleyen sürelerde Windows XP kullanan, PC kullanıcılarının saldırılara kolayca hedef olabileceği anlamına geliyor.
Microsoft, Windows XP’yi ilk olarak 2001 senesi Ekim ayında yayınlamıştı. Kısa sürede oldukça beğenilen işletim sistemi daha sonra yerini Windows 7′ye bırakmıştı. Yaklaşık geçen 12 senenin ardından artık Windows XP geride kalıyor.
Şu anda Microsoft’un Windows 8 işletim sistemi ön planda yer almakta. Son olarak geçtiğimiz Ekim ayında Windows 8.1 güncellemesi gelmiş ve işletim sistemi yeni özellikler kazanmıştı. Microsoft, şu anda hala Windows XP kullanan müşterilerine de Windows 8.1′e geçmelerini tavsiye ediyor.
Share on Google Plus

About Alican

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder