Mısır Piramitlerinin Sırrı Çözüldü!

Yok efendim onların ilimi bizim bilimi geçermiş yok uzaylılar yaptı yok yahudiler yaptı şu yaptı bu yaptı diye gereksiz spekülasyonlara girilirken birileri tarafından prim yapılırken bilim son noktayı koydu ve piramitlerin sırrını çözdü.
Aslında cevap mısır hiyeroglifi Djehutihotep da gizliydi.
Resimde devasa heykelin önüne su döken bir işçi görüyoruz. Bunu bir dini ritüel sanıp kimse irdeleme ihtiyacı duymamış bu zamana kadar. Su dökülmesi sayesinde kum üzerinde bir nesneyi taşımak olduğundan çok daha kolay oluyor. Belirli bir miktar su ile kum tanecikleri birbirlerine bağlanıyorlar ve sürtünme katsayısını azalmasını sağlıyor ve bu da kocaman taşların ve heykellerin taşınmasını kolaylaştırıyor.
lab-setup
Kısaca kumları bir miktar ıslatınca (sağdaki ıslatılmış olan) yüzey daha keskin bir hal alıyor ve taşıma işlemini %50 ye kadar kolaylaştırıyor.
Artık eski mısırın (inka ve aztekler de sahipti bu tekniğe.) bu tekniğine göre yeni icatların yapılması muhtemeldir.
Son olarak, kendisini çok akıllı zannedip komplo teorileri üzerinde duran “uzaylılar yaptı” şeklinde bilimle alakası olmayan insanların fikirlerinden bir nebze dahi olsa kurtulduğumuza seviniyorum.
Share on Google Plus

About Alican

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder